ONSDAG – Minneshögtid och förberedelser

Nu närmar sig tävlingarna på allvar. När detta skrivs är det strax efter midnatt och torsdagen närmar sig. Idag kommer laget att göra sin första insats.

Innan vi pratar med om vad som komma skall nämner vi lite om dagen som gått.

Vid 11:00 samlades vi till en minneshögtid för att hedra offren vid WTC. Överallt ses flaggor på halv stång och flera TV-kanaler sänder från minnesstunden inne i New York. Samtliga lag var ombedda att bära uniform och det blev en mycket fin stund tillsammans (dock varm) på planen utanför brandstationen.

IMG_8047

IMG_8076

Kvällen avrundades med Pizza i parken.

IMG_8117

Tävlingarna är upplagda i tre delmoment.

LIMITED – innebär en olycka med en skadad person. Personen anses inte livshotande skadad och därför inriktas arbetet på teknisk finess och kunskap liksom att på ett strukturerat sätt undersöka och få ut personen ur bilen. Till skillnad från RAPID och UNLIMITED får laget inte använda hydraulverktyg som stora saxar utan lättare elverktyg och andra handdrivna verktyg. Laget har 20 minuter på sig att få ut personen.

I RAPID är skillnaden den att personen anses livshotande skadad och tiden blir därför oerhört viktig. Till skillnad från LIMITED och UNLIMITED är tiden bara 10 minuter. Laget har full tillgång till alla verktyg (vilka väljs av laget innan laget börjar tävla).

UNLIMITED liknar LIMITED men här får också samtliga verktyg användas. Till skillnad från de redan beskrivna deltävlingarna används det inte nåon levande person utan en docka vilket skapar möjligheter för mer komplicerade olyckssituationer.

Vi kör:

LIMITED Torsdag lokal tid 15:00 (21:00 SWE)

UNLIMITED Fredag 10:00 (16:00)

RAPID Fredag 13:30

En kommentar till ONSDAG – Minneshögtid och förberedelser

  • Kjell Hjerp  säger:

    Good luck

Lämna ett svar

The NuCaptcha API requires the PHP mcrypt module.